Festival da Canção 2020 kandidaten bekend.

De Portugese omroep RTP heeft deze namiddag de zestien kandidaten én nummers voor de wedstrijd Festival da Canção 2020 bekend gemaakt. Via twee halve finales en één grote finale wordt de Portugese kandidaat voor Rotterdam gekozen.
Naar goede gewoonte nodigde RTP 14 componisten uit om een nummer en kandidaat voor de wedstrijd te selecteren. De andere twee kandidaten werden gekozen via een wedstrijd van RTP en via het radiostation Antena 1.
Kandidaten 1e halve finale (22 februari)
Kandidaten 2e halve finale (29 februari)
Door op de titel te klikken van het nummer kan je het nummer beluisteren. 
Uit elke halve finale gaan de vier beste kandidaten naar de finale op 7 maart 2020. De halve finales worden georganiseerd vanuit de RTP studio’s in Lissabon maar voor de grote finale trekt men naar Elvas.

Portugal op het Eurovisiesongfestival.

Portugal neemt sinds 1964 deel aan het Eurovisiesongfestival maar debuteerde slecht bij de allereerste editie met geen enkel punt. Het land behaalde meestal teleurstellende resultaten. In 2017 kon Salvador Sobral het Eurovisiesongfestival winnen met het nummer Amar pelos dois. Tijdens de vorige editie van het festival kon  Conan Osíris de finale niet bereiken met Telemóveis.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.