EYM 22: De kandidaten van Duitsland en Oostenrijk.

EYM 22: De kandidaten van Duitsland en Oostenrijk.

Komende zaterdag vindt in het Franse Montpellier de 20e editie plaats van Eurovision Young Musicians. Negen landen nemen aan deze wedstrijd. Elke dag stellen wij enkele kandidaten voor. Vandaag is dat de kandidaten van Duitsland en Oostenrijk.

🇩🇪 Duitsland: Philipp Schupelius

De Duitse omroep ZDF en later WDR waren één van de omroepen die deelnam aan de allereerste editie in 1982. Enkel op de editie van 1998 en 2006 waren de Duitsers niet aanwezig. Het werd een succesvol debuut voor Duitsland want het kon de allereerste editie winnen. Later volgde ook nog een overwinning in 1996. De hoofdstad Berlijn mocht het festival organiseren in 2002 en Keulen was de gastheer voor de edities van 2014 en 2016.

Dit jaar mag Philipp Schupelius het land vertegenwoordigen met zijn cello. Philipp is geboren in 2003 in de Duitse hoofdstad Berlijn. Komende zaterdag speelt hij het stuk Pezzo Capriccioso op.62 by P.I. Tchaikovsky.

🇦🇹 Oostenrijk: Alexander Svetnitsky-Ehrenreich

De Oostenrijkse omroep ORF startte ook zijn deelname aan de wedstrijd in 1982. Enkel de editie van 2018 waren de Oostenrijkers niet bij, in sé maken ze dus een comeback dit jaar op het festival. Met vijf overwinningen is Oostenrijk de absolute koploper bij Eurovision Young Musicians. Het land won in 1988, 1998, 2002, 2004 en 2014.

De 19-jarige klarinettist Alexander Svetnitsky-Ehrenreich uit Wenen werd door een vakjury geselecteerd om het land te vertegenwoordigen in Montpellier. Hij is leerling van Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien. Komende zaterdag speelt hij het stuk 3rd mvt from Concerto No. 2 for clarinet in E flat major by C.M. von Weber.

📷: Queen elisabeth competition (Duitsland) | ORF (Oostenrijk)

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.