EYD: Kandidaten Malta en Tsjechië.

Komende zaterdag vindt er in de Tsjechische hoofdstad Praag het vijftiende Eurovision Young Dancers plaats. Acht landen nemen deel aan de wedstrijd en vandaag stellen wij de laatste twee kandidaten voor namelijk Denise Buttigieg uit Malta en Michal Vach uit Tsjechië.
Malta: Denise Buttigieg
Denise ButtigiegMalta stuurt Denise Buttigieg naar het festival, zij werd in 2001 geboren. Denise Buttigieg is één van de belangrijkste dansers bij de Naupaca Dance Factory. Sinds haar negende maakt ze deel uit van verschillende producties van de groep. In maart 2015 won Denise MIDCE teen contemporary solo competition en dit jaar nam ze deel aan BTDA.
Komende zaterdag danst Denise de dans Q.W.. Choreograaf van dienst is Joeline Tabone.

Tsjechië: Michal Vach
Michal VachHet gastland wordt vertegenwoordigt door Michal Vach. Hij startte zijn carrière op de leeftijd van twaalf jaar bij de Flash Dance company. Na twee jaar startte hij met zijn studies aan de dansschool van Praag en maakt hij deel uit van het nationaal ballet van Tsjechië.
Komende zaterdag zal Michal de dans Monologue doen. Choreografen van dienst zijn Michal Vach en Lenka Halašová waarmee hij al verschillende dansen heeft uitgevoerd.

(foto’s: EBU)

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.