Eurovision Choir 2019: Jazzva uit Slovenië.

Slovenië
Koor: Jazzva
Dirigent: Jasna Žitnik

Twee jaar geleden werd de eerste editie van Eurovision Choir gehouden in Letland en gewonnen door Slovenië. Dit jaar stuurt het land het koor Jazzva en er rust dus een zware druk op de schouders van het koor.
Jazzva is een a capella groep uit Slovenië en kende zijn oorsprong in 2005. Het koor is ontstaan doordat verschillende leden uit andere koren samenkwam en meer muzikale vrijheid nodig hadden. Na vier jaar werd het koor geleidt door Jasna Žitnik.
Het repertoire van Jazzva bestaat uit verschillende soorten muziek: van pop, rock en jazz tot folk. Jazzva is een koor dat redelijk bekendheid kent in Slovenië, zo won het koor al driemaal de wedstrijd Sredi zvezd in Žalec. In 2014 waagde het koor een uitstapje naar het buitenland en nam deel aan wedstrijden in Oostenrijk en Italië.
Kandidaten Eurovision Choir 2019 Almakalia (België) / Vocal Line (Denemarken) / Bonnvoice (Duitsland) / Koris Maska (Letland) / Volve Vokal (Noorwegen) / Alba (Schotland) / Jazzva (Slovenië)Ysgol Gerdd Ceredigion (Wales) / Zero8 (Zweden) Cake O’Phonie (Zwitserland)

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.