🇺🇦 Eurovisiesongfestival 2023 niet in Oekraïne.

🇺🇦 Eurovisiesongfestival 2023 niet in Oekraïne.

Het Eurovisiesongfestival 2022 vond vorige maand plaats in Turijn, Italië, waar Oekraïne hun derde overwinning behaalde met Kalush Orchestra, en hun nummer Stefania.

Vanwege de aanhoudende Russische invasie in Oekraïne heeft de EBU nu bevestigd dat UA:PBC niet in staat zal zijn om al hun taken als gastheer van het Eurovisiesongfestival volgend jaar te vervullen, en dat het festival dus zeker niet in Oekraïne zal plaatsvinden.

In hun verklaring bevestigde de EBU dat ze in onderhandeling zijn met de BBC en dat het Verenigd Koninkrijk de rol van gastland van volgend jaar overneemt, terwijl ze ervoor zorgen dat de overwinning van Oekraïne wordt weerspiegeld in de editie van 2023.

Hier is de volledige verklaring van de EBU:

Na hun overwinning op het Eurovisiesongfestival (ESC) in mei, heeft de EBU samen met de Oekraïense omroep UA:PBC, die het evenement eerder in 2017 en 2005 organiseerde, de mogelijkheden onderzocht voor het organiseren van de competitie van volgend jaar.

Het is een traditie geworden dat de winnaar van het Eurovisiesongfestival het volgende jaar gastheer is van de wedstrijd, waarbij aan bepaalde criteria wordt voldaan, waaronder het waarborgen van de levensvatbaarheid van het organiseren van het evenement en de veiligheid van alle belanghebbenden, inclusief het publiek.

Gezien de voortdurende oorlog sinds de Russische invasie van het winnende land van dit jaar, heeft de EBU de tijd genomen om een ​​volledige beoordeling en haalbaarheidsstudie uit te voeren met zowel UA:PBC als externe specialisten, ook over veiligheids- en beveiligingskwesties.

Het Eurovisiesongfestival is een van de meest complexe tv-producties ter wereld met duizenden die aan het evenement werken en het bijwonen, en 12 maanden voorbereidingstijd nodig hebben.

Na een objectieve analyse heeft de Reference Group, de raad van bestuur van ESC, tot grote spijt geconcludeerd dat, gezien de huidige omstandigheden, de veiligheids- en operationele garanties die vereist zijn voor een omroeporganisatie om het Eurovisie Songfestival te hosten, organiseren en produceren volgens de ESC-regels niet kunnen worden vervuld door UA:PBC.

De EBU wil UA:PBC bedanken voor hun oprechte samenwerking en toewijding bij het onderzoeken van alle scenario’s in de weken sinds de overwinning van Kalush Orchestra op 14 mei in Turijn en delen hun verdriet en teleurstelling dat de wedstrijd volgend jaar niet in Oekraïne kan worden gehouden.

De EBU ondersteunt UA:PBC sinds de invasie in een groot aantal gebieden. We zullen ervoor zorgen dat deze ondersteuning blijft bestaan, zodat UA:PBC de onmisbare service kan behouden die ze aan Oekraïners bieden.

Als gevolg van deze beslissing zal de EBU, in overeenstemming met de regels en om de continuïteit van het evenement te garanderen, nu besprekingen beginnen met de BBC, als nummer twee van dit jaar, om mogelijk het Eurovisie Songfestival van 2023 in het Verenigd Koninkrijk te organiseren.

Het is onze volledige bedoeling dat de overwinning van Oekraïne zal worden weerspiegeld in de shows van volgend jaar. Dit zal voor ons een prioriteit zijn in onze besprekingen met de uiteindelijke gastheren.

EBU

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.