🇧🇪 Eurosong komt terug als voorronde in België.

🇧🇪 Eurosong komt terug als voorronde in België.

Tijdens de finale van Zomerhit op VRT Radio 2 en Eén kwam Peter Van De Veire met nieuws over het Eurovisiesongfestival 2023.

De VRT zal komend voorjaar een nieuw seizoen van Eurosong lanceren. Via deze wedstrijd zal de VRT dus beslissen wie het land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in het Verenigd Koninkrijk. Binnenkort worden er meer details bekend gemaakt.

De VRT heeft de fantastische taak om in 2023 iemand of ‘iemanden’ naar het Eurovisiesongfestival te sturen. Ik hou van het Eurovisiesongfestival, maar critici zeggen dat het ‘oude brol’ is. Maar het is voor de jeugd, voor de toekomst. Daarom hebben we besloten er dit jaar iets meer dan normaal mee te doen. De VRT gaat dus via een wedstrijd op zoek naar de nieuwe kandidaat.

Peter Van de Veire tijdens Zomerhit

De laatste twee edities van Eurosong (2014 en 2016) werden gepresenteerd door Peter Van de Veire. Hij zal ook de komende editie in 2023 presenteren.

In 2016 organiseerde de VRT voor het laatst Eurosong, sindsdien werden alle kandidaten intern gekozen.

België op het Eurovisiesongfestival.

België was één van de zeven landen die aan de start stond op het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. Tot op de dag van vandaag kon het land nog maar éénmaal het festival winnen en dat was in 1986. Sandra Kim won toen het festival met J’aime la vie.

📷: EBU / Nathan Reinds

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.