🇦🇺 Electric Fields naar Malmö met “One Mikali (One Blood)”.

🇦🇺 Electric Fields naar Malmö met “One Mikali (One Blood)”.

Vandaag maakte de Australische openbare omroep SBS One bekend wie het land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Intern viel de keuze op de groep Electric Fields en het lied One Milkali (One Blood).

Dat Australië deelneemt aan het komende Eurovisiesongfestival was een lange tijd een twijfelgeval. SBS One had in 2019 een contract met de EBU getekend voor vijf deelnames aan het songfestival en dat verliep dus in 2023. Gelukkig gingen de gesprekken verder en mag SBS One ook aantreden in het komende Eurovisiesongfestival.

Geen nationale voorronde in Australië maar een interne selectie. Vandaag raakte bekend dat de groep Electric Fields het land zal vertegenwoordigen met het lied One Milkali (One Blood). Rond 19u00 zal het lied in première gaan.

Australië neemt deel aan de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival op dinsdag 7 mei 2024.


Australië op het Eurovisiesongfestival.

Australië is een jonge telg op het Eurovisiesongfestival. In 2015 werd het land als een speciale gast toegelaten om éénmalig deel te nemen aan het festival omdat het 60 jaar bestond. Door het goede resultaat van Guy Sebastian werd er besloten dat Australië nog mag deelnemen. Een jaar later, in 2016 werd Dami Im zelfs tweede. In Rotterdam ging het voor het eerst niet goed voor het land. Montaigne kon met haar inzending Technicolour de finale niet bereiken. Dit was de allereerste keer dat Australië de finale van het Eurovisiesongfestival niet kon bereiken.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.