🇮🇱 Eden Golan naar Eurovisiesongfestival 2024.

🇮🇱 Eden Golan naar Eurovisiesongfestival 2024.

In Israël vond deze avond de finale van HaKokhav HaBa plaats. Deze wedstrijd diende als voorronde voor het Eurovisiesongfestival 2024.

Er waren nog vier kandidaten in de running om Israël te vertegenwoordigen. De winnaar werd gekozen door een combinatie van een vakjury (50%) en de kijkers (50%). Eden Golan kreeg de meeste punten en mag zo het land vertegenwoordigen in Malmö. Een lied wordt later bekend gemaakt.

12Points.be is voorstander van mensenrechten, vrede en uiteraard het Eurovisiesongfestival. Wij nemen geen standpunt in over het feit dat Israël al-dan-niet mag deelnemen aan het Eurovisiesongfestival maar we willen verder geen publiciteit geven aan een wedstrijd waarbij artiesten aantreden in een legeruniform en waarbij het dient als propaganda voor het Israëlische leger en zijn handelingen, zoals het schenden van de mensenrechten in Gaza en de Palestijnse gebieden. Hierom hebben wij besloten om een minimum aan nieuws te brengen over de Israëlische voorronde. Zo zal er geen nieuws worden gebracht over de voorronde en zal er geen beeldmateriaal van de Israëlische kandidaat te zien zijn. In plaats komt er een zwart vlak met een stuk watermeloen als steun voor de bevolking van Gaza.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.