🇫🇷 Dit zijn de plannen van de Franse openbare omroep.

🇫🇷 Dit zijn de plannen van de Franse openbare omroep.

De Franse openbare omroep France Télévisions heeft de plannen rond het Eurovisiesongfestival 2024 bekend gemaakt.

Op France 4 zullen alle halve finales uitgezonden worden waarbij Nicky Doll de commentaarstem zal zijn. Nicky is een dragqueen die voor het eerst beroemd werd na deelname aan het twaalfde seizoen van RuPaul’s Drag Race. Momenteel is ze hoofdjurylid en presentatrice van de Franse versie van Drag Race.

Voor het de finale van het Eurovisiesongfestival wordt er uitgeweken naar het veel grotere France 2. Stéphane Bern en Laurence Boccolini zullen voor de vierde keer samen het commentaar leveren bij de finale. Stéphane doet het commentaar voor de Franse omroep al sinds 2015.

Frankrijk is lid van de BIG5 en mag daarom rechtstreeks aantreden aan de finale van het Eurovisiesongfestival op zaterdag 11 mei. De omroep koos intern voor Slimane en het lied Mon amour. Het was het allereerste lied die voorgesteld werd voor het Eurovisiesongfestival. Mon Amour wordt goed onthaald bij de fans van het Eurovisiesongfestival en staat bij de bookmakers in de top tien als het gaat over de winstkansen.

Frankrijk op het Eurovisiesongfestival.

Frankrijk was één van de zeven landen die zijn debuut maakte op het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. Enkel in 1974 en 1982 was het land er niet bij. In totaal kon het land vijfmaal het songfestival winnen met de laatste overwinning in 1977.

📷 X / France Télévision

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.