🇩🇪 Dit zijn de 8 kandidaten en liedjes van Das Deutsche Finale 2024.

🇩🇪 Dit zijn de 8 kandidaten en liedjes van Das Deutsche Finale 2024.

De Duitse openbare omroep NDR heeft de acht kandidaten en liedjes bekend gemaakt die zullen deelnemen aan Das Deutsche Finale 2024, de nationale voorronde voor het Eurovisiesongfestival in Malmö.

Wie Duitsland zal vertegenwoordigen weten we op vrijdag 16 februari. Op die dag brengen de 8 kandidaten, samen met nog een negende onbekende kandidaat hun lied live tijdens de uitzending van Das Deutsche Finale 2024. De negende deelnemer zal tijdens Ich will zum Eurovision gekozen worden. Die uitzending staat gepland op 8 februari. De winnaar zal gekozen worden door een combinatie van een internationale vakjury en de kijkers.

Deelnemers Das Deutsche Finale 2024

Tussen de kandidaten zien we Max Mutzke staan. Hij is geen onbekende in de wereld van het Eurovisiesongfestival want hij vertegenwoordigde Duitsland al eens op het festival. In 2004 werd hij achtste met Can’t Wait Until Tonight.

Duitsland op het Eurovisiesongfestival.

Duitsland was één van de zeven landen die deelnam aan het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. Enkel in 1996 was het land niet aanwezig omdat het niet door de voorronde geraakte. In 1982 werd er voor het eerst de overwinning behaald met Nicole en haar Ein Bißchen Frieden. In 2010 won Lena met Satellite.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.