🇧🇪 Dit is het ‘creative team’ voor de Belgische inzending.

🇧🇪 Dit is het ‘creative team’ voor de Belgische inzending.

Tijdens de finale van Eurosong 2023 kozen de Vlaamse kijker en de vakjury samen ervoor dat Gustaph ons lang mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival met Because of You.

De VRT heeft het creatieve team rond de inzending van 2023 bekend gemaakt, de bekendste naam is ongetwijfeld Hans Pannecoucke. Hij was namelijk al verantwoordelijk voor songfestival acts zoals Calm After the Storm (2014), A Matter of Time (2018) en Arcade (2019). De andere leden van het team zijn:

  • Creatief directeur en choreograaf Yves Ruth
  • Regisseur Hans Pannecoucke
  • Lichtontwerper Ignace D’Haese
  • Stylist Tome Eerebout
  • Videoclip & visuals act Roen Lommelen
  • Kledij Walter Van Beirendonck

Hoe de act er zal uitzien in Liverpool weten we pas tijdens de tweede halve finale op donderdag 11 mei. Wat wel vast staat is dat de VRT kosten noch moeite spaart om een sterk team achter Gustaph te zetten. Ondanks dat er niet veel mensen geloven in de kansen van de Belgen dit jaar, hoopt de VRT toch om een sterke act neer te zetten en wie weet de finale te behalen.


België op het Eurovisiesongfestival.

België was één van de zeven landen die aan de start stond op het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. Tot op de dag van vandaag kon het land nog maar éénmaal het festival winnen en dat was in 1986. Sandra Kim won toen het festival met J’aime la vie.

📷: VRT

Share

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.