🇩🇰 Dansk Melodi Grand Prix is gewonnen door REDDI.

🇩🇰 Dansk Melodi Grand Prix is gewonnen door REDDI.

Denemarken is één van de vier landen die vanavond hun kandidaat voor het Eurovisiesongfestival kiest. De Denen hadden de keuze tussen acht kandidaten.

De winnaar werd gekozen via twee rondes. In de eerste ronde brachten de tien kandidaten hun liedje live. De kijkers beslisten samen welke drie superfinalisten waren. Deze waren: Conf3ssions, Josie, Elinor, Jack Warren en REDDI. Tijdens de tweede ronde werden de stemming opnieuw opgestart. Nu werd de winnaar gekozen. De winst ging naar REDDI. Zij zullen Denemarken vertegenwoordigen met het nummer The Show.

Resultaten finale Dansk Melodi Grand Prix

  1. REDDI – The Show (37%)
  2. Conf3ssions – Hallelujah (32%)
  3. Josie, Elinor, Jack Warren – Let me go (31%)

Uitgeschakeld in de eerste ronde:

Denemarken neemt deel aan de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Deze vindt plaats op dinsdag 10 mei 2022.

Wat er deze week ook zal gebeuren met Denemarken op het Eurovisiesongfestival, volgend jaar doet de omroep gewoon terug weer mee.

En ze staan al ver met hun voorbereidingen. DR, de omroep van Denemarken liet vandaag al weten dat hun nationale voorronde Dansk Melodi Grand Prix zal plaatsvinden op zaterdag 1 maart. Het is de 55e editie en zal gehouden worden in de Jyske Bank Boxen in Horsens.

Erik Struve Hansen, hoofd van de Dansk Melodi Grand Prix en de Deense Eurovisie-delegatie, zei:

“Dit jaar verzamelde de Deense Melodi Grand Prix meer dan een miljoen mensen voor een muziekfeest in huiskamers door het hele land. Ik kijk ernaar uit om weer mensen samen te brengen voor een feestelijke avond in de geest van muziek, die in 2025 rechtstreeks vanuit de Box in Herning zal plaatsvinden. De ambitie is om de ingeslagen weg van dit jaar voort te zetten en de Denen een enorm Grand Prix-feest te bezorgen.”

Tickets voor Dansk Melodi Grand Prix 2025 gaan op 7 mei om 12:00 uur in de verkoop. Tickets kun je hier kopen.

Komende donderdag zal Denemarken vertegenwoordigt worden door Saba en het lied Sand tijdens de tweede halve finale. Je kan meer ontdekken over de Deense in onze The Road to Malmö.

📷 William Green

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.