Christer Björkman en Per Blankens vervoegen kernteam 2024.

Christer Björkman en Per Blankens vervoegen kernteam 2024.

Het team dat het Eurovisiesongfestival 2024 zal organiseren kent sinds vandaag twee extra leden. Oude bekenden Christer Björkman en Per Blankens zitten nu ook in kernteam.

Christer Björkman is geen onbekende want met het lied I morgon är en annan dag vertegenwoordigde hij Zweden op het Eurovisiesongfestival in 1992. Maar hij is toch vooral bekend als producer van Melodifestivalen en als delegatiehoofd van Zweden op het Eurovisiesongfestival. In 2013 was hij voor het Eurovisiesongfestival ‘Show Producer’ en in 2016 was hij ‘Contest Producer’. Die laatste rol zal hij ook in 2024 op zich nemen.

“De waarden van het Eurovisie Songfestival zijn belangrijker dan ooit, waarbij diversiteit en gemeenschap de basis vormen. Daarom ben ik enorm trots om opnieuw een van de producenten van dit evenement te zijn – het was onmogelijk om nee te zeggen”.

Christer Björkman

Per Blankens vervoegt ook het kernteam. Hij werkte mee aan verschillende muziekwedstrijden die op televisie werden uitgezonden, denk maar aan American Idol en Melodifestivalen. Voor het Eurovisiesongfestival 2024 zal hij instaan voor de inhoud en uitvoering van de drie liveshows.

“Mijn jaren bij Melodifestivalen herinner ik me als fantastisch, maar om op deze manier deel te mogen nemen aan het grote Eurovisie Songfestivalfeest is een droom die uitkomt. Het zal een ongelooflijk avontuur zijn om zo nauw samen te mogen werken met de televisie-elite van het Eurovisie Songfestival!”

Per Blankens

SVT heeft al een tijdje een kernteam samengesteld voor het Eurovisiesongfestival. Naast Chister en Per zitten ook volgende leden in het team:

  • Ebba Adielsson (uitvoerend producent)
  • Christel Tholse Willers (uitvoerend producent voor communicatie, pers, merk en evenementen)
  • Tobias Åberg (Hoofd productie)
  • Johan Bernhagen(Uitvoerend producent)

Het Eurovisiesongfestival vindt plaats op dinsdag 7 mei, donderdag 9 mei en zaterdag 11 mei 2024 vanuit de Zweedse stad Malmö.

📷: SVT

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.