Blas Canto zingt “Voy A Quedarme” in Rotterdam.

Blas Canto zingt “Voy A Quedarme” in Rotterdam.

Na Finland en Noorwegen eerder op de avond is ook de Spaanse inzending bekend. Blas Canto zal het nummer Voy A Quedarme zingen in Rotterdam.

Via de wedstrijd Destino Eurovision kregen de Spaanse kijkers de keuze tussen twee inzendingen. Memoria kreeg 42% van de stemmen maar de meeste Spanjaarden gingen voor Voy a Quedarme (58%).

Blas Canto zal Spanje met zijn inzending vertegenwoordigen tijdens de grote finale van het Eurovisiesongfestival op zaterdag 22 mei 2021.

Spanje op het Eurovisiesongfestival

Vanaf 1961 neemt Spanje onafgebroken deel aan het Eurovisiesongfestival en kon het festival winnen in 1968 met het lied La, la, la gezongen door Massiel en een jaar later met Salomé’s Vivo Vantando. Sinds 1999 is Spanje een van ‘BIG Five’ landen en is het hiermee rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Voor Spanje is dit geen goede zaak want hun inzendingen eindigen meestal onderaan. De laatste tien jaar kon enkel Pastora Soler (2012) en Ruth Lorenzo (2014) een plekje bij de beste tien kandidaten behalen. In Rotterdam eindigde Spanje 24e op 26 deelnemers. Blas Cantó kreeg voor zijn inzending Voy a quedarme amper 6 punten.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.