Austria’s Rise to heaven deel 46: 2013

Oostenrijk nam in 2013 voor de 46ste keer deel aan het Eurovisiesongfestival. Het 58ste Eurovisiesongfestival werd gehouden in Malmƶ, Zweden.

Selectieprocedure 

In 2013 koos de ORF voor een ander format om de kandidaat te kiezen voor het Eurovisiesongfestival. Er traden maar vijf kandidaten aan in de nationale finale die elk twee nummers brachten. Een eurovisieklassieker en hun inzending. De keuze van de winnaar lag deze keer in de handen van een internationale jury en kijkers thuis. NatĆ”lia Kelly won overtuigend en mocht Oostenrijk vertegenwoordigen met Shine.

Het festival


Het Eurovisiesongfestival 2013 was het 58ste Eurovisiesongfestival. Het werd gehouden in Malmƶ, Zweden. Er namen 39 landen deel aan deze editie. Oostenrijk nam deel aan de eerste halve finale op dinsdag 14 mei.De puntentelling volgde nog steeds het principe van 12,10 en 8-1 punten. NatĆ”lia mocht de eerste halve finale openen met haar nummer. Aan het einde van de avond bleek dat ze zich niet heeft weten te kwalificeren voor de grote finale op zaterdag. Ze behaalde een veertiende plaats en 27 punten. Het was het tweede opeenvolgende jaar dat Oostenrijk de finale niet wist te halen.

De nasleep van het festival
In het najaar van 2013 nam NatĆ”lia nog de single Face the Day op, sindsdien heeft Natalia geen nieuw materiaal meer uitgebracht.

Volgende week 2013: Een vrouw met een baard.
Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.