Austria’s Rise to heaven deel 37: 1999

Oostenrijk nam in 1999 voor de 37ste maal deel aan het Eurovisiesongfestival. Voor de editie van 1998 moest Oostenrijk verstek laten. Oostenrijk had in 1997 een te lage plaats behaald en werd zo verplicht om een jaartje bank te zitten.


Selectieprocedure 

Ook na een jaartje bank zitten kozen de Oostenrijkers voor een interne selectie. De ORF koos voor Bobbie Singer met het lied Reflection. Zij werd één van de jongste Oostenrijkse deelnemers.

Het festival
Het festival werd in 1999 georganiseerd in Jeruzalem, Israël. Drieëntwintig landen namen deel aan het Eurovisiesongfestival. Oostenrijk trad als achttiende van de avond aan na Ierland en voor Israël.

De puntentelling volgde nog steeds het principe van 12,10 en 8-1 punten. Na de volledige stemming bleek Oostenrijk op een 10de plaats te zijn gestrand met 65 punten. De hoogste punten waren acht uit Estland en IJsland. Ons land had zes punten over voor deze bijdrage.

De nasleep van het festival
Bobbie was nog niet zolang actief in de Oostenrijkse muziekindustrie toen ze voor het land mocht aantreden op het Eurovisiesongfestival. Na haar doortocht in Israël bleek haar carriere geen lang leven meer te hebben. Ze had nog één klein hitje Before I Die en sindsdien is er nog maar weinig vernomen van Bobbie Singer.

Volgende week 2000: All to you

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.