Austria’s Rise to heaven deel 35: 1996

Oostenrijk nam in 1996 voor de 35ste maal deel aan het Eurovisiesongfestival. Het was de eerste keer in drie jaar dat het Eurovisiesongfestival niet in Ierland werd georganiseerd. Het festival van 1996 werd georganiseerd in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen.


Selectieprocedure 

Het werd een gewoonte van de Oostenrijkers om hun inzending intern te kiezen. In 1996 koos de ORF voor de zanger George Nussbaumer. Hij mocht voor Oostenrijk aantreden met het nummer Weil’s dr guat gotHet festival
Het festival werd in 1996 georganiseerd in Oslo, Noorwegen. Drieëntwintig landen namen deel aan het Eurovisiesongfestival. Het was de eerste en voorlopig enige keer dat Duitsland niet aanwezig was op het festival. Oostenrijk trad als achtste van de avond aan na Kroatië en voor Zwitserland.

De puntentelling volgde nog steeds het principe van 12,10 en 8-1 punten. Na de volledige stemming bleek Oostenrijk op een tiende plaats te zijn gestrand met 68 punten. Er kwamen twee maal de twaalf punten naar de richting van Oostenrijk van Frankrijk en Malta.

De nasleep van het festival
Na haar doortocht op het Eurovisiesongfestival bleef George actief in de Oostenrijkse muziekindustrie. Hij sloeg de weg in van blues. Zijn succes ging snel bergaf. Hij probeerde nog met cd’s met covers van bekende artiesten. In 2009 kwam zijn laatste album Offroader uit.

Volgende week 1997: One step

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.