Austria’s Rise to heaven deel 34: 1995

Oostenrijk nam in 1995 voor de 34ste maal deel aan het Eurovisiesongfestival. Ook in 1995 vond het Eurovisiesongfestival plaats in de Ierse hoofdstad Dublin.


Selectieprocedure 

De kandidaat die in 1995 Oostenrijk mocht vertegenwoordigd werd in tegenstelling tot de voorgaande jaren niet gekozen via een nationale selectie maar een interne. Men koos voor de zangeres Stella Jones en het lied Die Welt dreht sich verkehrt.

Het festival
Het festival werd in 1995 georganiseerd in Dublin. Het was het derde jaar dat het festival neerstreek in Ierland. Drieëntwintig landen namen deel aan het Eurovisiesongfestival. Oostenrijk trad als achtste van de avond aan na IJsland en voor Spanje.

De puntentelling volgde nog steeds het principe van 12,10 en 8-1 punten. Na de volledige stemming bleek Oostenrijk op een dertiende plaats te zijn gestrand met 67 punten. De hoogste punten (10 pt) kwamen van België en Denemarken.

De nasleep van het festival
Na haar doortocht op het Eurovisiesongfestival bleef Stella tot 2008 actief als zangeres in Oostenrijk. Ze bracht enkele nog enkele cd’s uit met eigen nummers en covers. In 2014 zat ze in de jury van het Eurovisiesongfestival voor Oostenrijk.

Volgende week 1996: Tijd voor George

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.