Austria’s Rise to heaven deel 33: 1994

Oostenrijk nam in 1994 voor de 33ste maal deel aan het EurovisiesongfestivalDitmaal vond het festival plaats in het Ierse Dublin.


Selectieprocedure 

Voor de kandidaat te zoeken in 1994 werd er opnieuw een nationale selectie ingelast. Acht kandidaten namen het tegen elkaar op in een avondvullende show. Petra Frey werd de winnaar van de avond. Met Für den Frieden der Welt mocht zij Oostenrijk vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Dublin.Het festival
Het festival werd in 1994 georganiseerd in Dublin. Het was het tweede jaar dat her festival neerstreek in Ierland. Vijventwintig landen namen deel aan het Eurovisiesongfestival. Oostenrijk trad als twintigste van de avond aan na Griekenland en voor Spanje.De puntentelling volgde nog steeds het principe van 12,10 en 8-1 punten. Vorig jaar haalde Tommy nog een veertiende plaats maar Petra moest genoegen nemen met een zeventiende plaats en 19 punten. De hoogste punten kwamen uit Cyprus (7). 

De nasleep van het festival
Petra stond aan het begin van haar carriere toen ze deelnam aan het Eurovisiesongfestival in 1994. Na haar deelname is ze een populaire zangeres geworden in Oostenrijk en Duitsland. In 2003 waagde ze nog eens haar kans bij de preselecties voor het songfestival, met This night should never end werd ze 2de achter Alf Poier.

Volgende week 1995: Tijd voor Stella

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.