Austria’s Rise to heaven deel 32: 1993

Oostenrijk nam in 1993 voor de 32ste maal deel aan het EurovisiesongfestivalDitmaal vond het festival plaats in het Ierse Millstreet.


Selectieprocedure 


Net zoals vorig jaar werd beslist dat Tommy Wegas naar het Eurovisiesongfestival mocht gaan. Het lied dat hij zou gaan zingen in Ierland werd dan weer beslist door een nationale selectie. Tommy zong er zeven nummers en een jury koos welk lied het beste was. Maria Magdalena werd als beste beschouwd en werd zo de inzending van Oostenrijk in 1993.


Het festival
Het festival werd in 1993 georganiseerd in Millstreet. Vijventwintig landen namen deel aan het Eurovisiesongfestival. Oostenrijk trad als tiende van de avond aan na IJsland en voor Portugal.De puntentelling volgde nog steeds het principe van 12,10 en 8-1 punten. Vorig jaar haalde Tommy nog een mooie tiende plaats maar voor deze editie moest hij tevreden zijn met een pakje minder. Maria Magdalena werd veertiende en kreeg toch nog een twaalf van debutant Bosnië & Herzegovina. In totaal kreeg de inzending 32 punten.

De nasleep van het festival
Na zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival in 1992 probeerde Tommy ook zijn kans een jaar later maar daarover volgende week meer. Hij heeft nog een aantal cd’s opgenomen waarvan de laatste dateert uit 2004. Maar door een alcohol en drugsprobleem is hij gestopt met zijn carrière. 

Volgende week 1994: Geen Tommy meer.
Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.