Austria’s Rise to heaven deel 31: 1992

Oostenrijk nam in 1992 voor de 31ste maal deel aan het EurovisiesongfestivalDitmaal vond het festival plaats in het Zweedse Malmö.


Selectieprocedure 

Tommy Wegas werd intern geselecteerd voor het Eurovisiesongfestival. Een jaar eerder had hij al deelgenomen aan de voorronde maar werd tweede. In 1992 werd hij dus intern geselecteerd met het nummer Zusammen geh’n
Het festival
Het festival werd in 1992 georganiseerd in Malmö. Drieëntwintig landen namen deel aan het Eurovisiesongfestival. Oostenrijk trad als vijftiende van de avond aan na Luxemburg en voor het Verenigd Koninkrijk.

De puntentelling volgde nog steeds het principe van 12,10 en 8-1 punten. Na de nul punten van vorig jaar was het voor Tommy niet echt moeilijk om beter te doen. Hij kreeg van Ierland zelfs de 12 punten en hij strandde met Zusammen geh’n op een tiende plaats met 63 punten.
De nasleep van het festival
Na zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival in 1992 probeerde Tommy ook zijn kans een jaar later maar daarover volgende week meer. Hij heeft nog een aantal cd’s opgenomen waarvan de laatste dateert uit 2004. Maar door een alcohol en drugsprobleem is hij gestopt met zijn carrière. 

Volgende week 1993: Tommy probeert het nog een keer.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.