Austria’s Rise to Heaven deel 29: 1990

Oostenrijk nam in 1990 voor de 29ste maal deel aan het Eurovisiesongfestival. Ditmaal vond het festival plaats in Joegoslavië en diens hoofdstad Zagreb.

Selectieprocedure 
Simone was 20 jaar toen ze haar land mocht vertegenwoordigen op het festival. Veel steun van haar landgenoten kreeg ze echter niet; Simone eindigde als tweede tijdens de preselecties en er doken ook nog eens naaktfoto’s van haar op net voor de finale.
Het lied Kein Mauern mehr is een popnummer, met als thema de Berlijnse Muur. Naast Duits, wordt er in het lied ook gebruik gemaakt van onder andere de Franse en Engelse taal. Wellicht om bij de puntentelling wat meer puntjes bij mekaar te sprokkelen?
Het festival
Het

festival werd in 1990 georganiseerd in Zagreb. Net als afgelopen jaar namen in 1990 opnieuw 22 landen deel aan het Eurovisiesongfestival. Oostenrijk moest als 20ste optreden,
net na Italië en
voor Cyprus.

 

                               

De

puntentelling volgde nog steeds het principe van 12,10 en 8-1 punten. Na een mooi behaalde vijfde plaats afgelopen jaar, hoopte Oostenrijk natuurlijk op een herhaling. De Oostenrijkse inzending behaalde echter een matige tiende plaats met 58 punten. Oostenrijk gaf zijn 12 punten aan Ierland en ontving zelf 12 punten van Italië.

De nasleep van het festival
Dankzij het Eurovisiesongfestival kreeg de carrière van Simone een ware boost. Zo werd ze een succesvolle schlagerzangeres in eigen land en vertolkte ze een rol als actrice in heel wat films en series.

Volgende week 1991: een oude bekende keert weder


Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.