Austria’s rise to heaven deel 17: 1978

In 1978 nam Oostenrijk voor de 17de maal deel aan het Eurovisiesongfestival. Het festival werd toen gehouden in Parijs, Frankrijk na de overwinning van Marie Myriam het jaar ervoor.
Selectieprocedure
Net zoals de voorbije jaren koos de openbare omroep ervoor een interne selectie te organiseren. 
Men koos uiteindelijk de groep Springtime met het lied Mrs Caroline Robinson.

Springtime is een Oostenrijkse groep die ontstaan is in de beginjaren ’70. De groep bestond uit Norbert Niedermayer, Walter Markel, Gerhard Markel en Erwin Broswinner.
Norber Niedermayer had in 1972 al eens eerder deelgenomen aan het festival als lid van de groep Milestones, dat op een 5de plaats eindigde.


Het lied Mrs Caroline Robinson gaat over zoals de titel zegt Caroline Robinson, de meeste bekende heks van de stad die een enorme aantrekkingskracht heeft en sexappeal.


Het festival
Het festival werd gehouden in het Palais des Congrès in Parijs en er namen voor de eerste keer in de geschiedenis 20 landen deel aan het festival. Denemarken en Turkije keerden namelijk terug.
Oostenrijk moest aantreden als 19de net na Israel en voor afsluiter Zweden.De puntensysteem was dezelfde als de voorbije jaren met het gekende 12,10, 8-1 puntensysteem.
Voor Springtime werd het festival een afknapper. Men eindigde op een 15de plaats met slechts 14 punten. Zweden had de meeste punten (5) voor het lied over terwijl de Oostenrijkse jury 12 punten over had voor gastland Frankrijk.


De nasleep van het festival
Net zoals op het festival was de carrière van Springtime geen lang leven beschoren. Men bracht nog 1 hit uit in 1979 waarna het verhaal roemloos stopte voor de band

Volgende week 1979: Roem of vernedering in Israel?

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.