🇦🇺 Australische inzending bekend op 6 maart 2024.

🇦🇺 Australische inzending bekend op 6 maart 2024.

Eerder raakte vandaag al bekend dat de Griekse inzending bekend zal worden op 7 maart (lees meer) en er is ook nieuws down under.

SBS One, de omroep die instaat voor de Australische inzending voor het Eurovisiesongfestival maakte vandaag bekend dat hun kandidaat en lied zal bekend worden gemaakt op woensdag 6 maart 2024.

Australië werd aanvankelijk uitgenodigd voor eenmalige deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2015 omdat het festival toen 60 jaar werd. Maar nadat het land 5e werd in hun eerste wedstrijd, stemde de EBU ermee in hen in de daaropvolgende jaren opnieuw uit te nodigen en sloot een vijfjarige overeenkomst met SBS One waardoor ze van 2019 tot 2023 aan het Eurovisie Songfestival konden deelnemen. Voor de editie van 2024 in Malmö kreeg de omroep opnieuw een verzoek om deel te nemen.

Australië op het Eurovisiesongfestival.

Australië is een jonge telg op het Eurovisiesongfestival. In 2015 werd het land als een speciale gast toegelaten om éénmalig deel te nemen aan het festival omdat het 60 jaar bestond. Door het goede resultaat van Guy Sebastian werd er besloten dat Australië nog mag deelnemen. Een jaar later, in 2016 werd Dami Im zelfs tweede. In Rotterdam ging het voor het eerst niet goed voor het land. Montaigne kon met haar inzending Technicolour de finale niet bereiken. Dit was de allereerste keer dat Australië de finale van het Eurovisiesongfestival niet kon bereiken.

📷: Sarah Louise Bennett – EBU

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.