Armenië wordt het gastland van het 20e junior Eurovisiesongfestival.

Armenië wordt het gastland van het 20e junior Eurovisiesongfestival.

Afgelopen zondag won Maléna het 19e junior Eurovisiesongfestival voor Armenië met Qami Qami. Vandaag raakte bekend dat het komende junior Eurovisiesongfestival zal afreizen naar Armenië.

Redelijk snel na het junior Eurovisiesongfestival in Parijs kondigden de EBU en de Armeense openbare omroep AMPTV aan dat de 20e editie in Armenië zal plaatsvinden. Het zal een feestelijke editie worden.

Een exacte locatie en datum is er nog niet maar we kunnen al gokken dat de Armeense hoofdstad Yerevan het festival zal organiseren. In 2011 werd het festival al eens georganiseerd in de stad.

Zowel de EBU als de AMPTV reageren op het nieuws:

De coole, stijlvolle, eigentijdse winnaar van Armenië zette een nieuwe standaard voor de competitie. Hun enthousiasme voor het evenement is ongeëvenaard en we zijn verheugd dat AMPTV volgend jaar de 20e editie van de JESC wil organiseren. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken aan het plannen van een heel speciale jubileumeditie van de show.

Martin Österdahl

Vanaf de allereerste dag dat we Qami Qami uitbrachten, geloofden we in de overwinning van Maléna en we keken er naar uit om dit grote evenement te organiseren. Armeniërs zijn erg enthousiast over onze comeback in de Eurovisie-familie, en nog meer opgewonden om dit spectaculaire evenement volgend jaar te organiseren. Welkom in Armenië!

Hovhannes Movsisyan, CEO AMPTV

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.