🇬🇪 Anastasia Vasadze vertegenwoordigt Georgië op junior Eurovisiesongfestival 2023.

🇬🇪 Anastasia Vasadze vertegenwoordigt Georgië op junior Eurovisiesongfestival 2023.

De tweede kandidaat voor het junior Eurovisiesongfestival is gekozen. Georgië zal vertegenwoordigt worden door Anastasia Vasadze.

Gisteravond won Anastasia het zesde seizoen van Ranina. Al zes jaar is de hoofdprijs van deze wedstrijd deelname aan het junior Eurovisiesongfestival. Enkel de kandidaat wordt tijdens deze wedstrijd gekozen. Een lied voor Anastasia wordt intern geselecteerd. Tijdens de finale zong de zangeres het nummer რამ შემქმნა ადამიანად (vrij vertaald: Wat mij tot mens maakt) met een orkest.

Anastasia is elf jaar oud en is afkomstig uit de Georgische hoofdstad Tbilisi. Tijdens de finale van Ranina 2023 versloeg ze vier andere kandidaten: Gabriel Lomsadze, Anastasia Berishvili, Soso Chachua en Tako Tomashvili.

Het 21e junior Eurovisiesongfestival vindt plaats op zondag 23 november in het Franse Nice.

Georgië op het junior Eurovisiesongfestival

Georgië is het meest succesvolste land op het junior Eurovisiesongfestival. Driemaal won Georgië de wedstrijd, de eerste maal in 2008 met het trio Bzikebi en hun inzending Bzz. In 2011 kwam de tweede overwinning met de groep Candy en de laatste overwinning dateert van 2016. Toen won Mariam Mamadashvili het festival met het lied Mzeo.

📷: GPB

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.