🇦🇿 Alles over de eerste repetitie van Fahree en Ilkin Dovlatov.

🇦🇿 Alles over de eerste repetitie van Fahree en Ilkin Dovlatov.

De eerste repetitie van het Azerbeidzjaanse duo Fahree en Ilkin Dovlatov is afgewerkt. Hier ontdekt u alles over de eerste repetitie.

Na de middagpauze is het tijd voor de Azerbeidzjaanse repetitie. De inzending heeft een aantal mooie orkestrale snaren die de arena vullen – extra Mugham-zang wordt verzorgd door Ilkin Dovlatov, en het geheel komt samen om een mix van traditionele Azerbeidzjaanse klanken met een echt eigentijds tintje te creëren.

De outfit van FAHREE is zwart en zilver en straalt een gepantserde sfeer uit, en Ilkin is in het zwart met glinsterende mouwen. Het grootste deel van het nummer staat FAHREE alleen in het midden van het podium, ondersteund door afbeeldingen die een geanimeerde figuur laten zien die langzaam uit het water tevoorschijn komt. In de tweede helft verschijnen twee enorme holle handen op het podium zodat FAHREE het laatste couplet en refrein tussen hen in kan zingen.

Dit is een heel moeilijke voorstelling om in woorden te beschrijven, omdat het minder gaat om de individuele elementen en meer om de krachtige sfeer die ze samen creëren – een combinatie van verlichting, graphics, contrasterende zang en FAHREE’s expressieve lichaamsbewegingen.

@eurovision

Glittering graphics and powerhouse vocals, @Fahree feat. @İlkinDövlətov have got rehearsals in hand 🇦🇿 #Eurovision2024

♬ original sound – Eurovision

In 2008 maakte Azerbeidzjan zijn debuut op het Eurovisiesongfestival en groeide in de eerste jaren uit tot powerland op het festival. De eerste overwinning volgden dan ook snel in 2011. Pas in 2018 (en ook in 2023) kon het land zich voor de eerste keer niet kwalificeren voor de finale. Dit jaar stuurt het land het duo Fahree en Ilkin Dovlatov naar het Eurovisiesongfestival met het lied Özünlə apar. Ontdek meer over de Moldavische inzending via onze reeks The Road to Malmö.

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Omslagfoto EBU Foto’s Midden Corinne Cumming | Sarah Louise Bennett | Alma Bengtsson | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.