🇺🇦 Alina Pash zal niet optreden in Turijn.

🇺🇦 Alina Pash zal niet optreden in Turijn.

Afgelopen zaterdag won Alina Pash de Oekraïense voorronde voor het Eurovisiesongfestival met het nummer Shadows of Forgotten Ancestors.

Sindsdien is er ontdekt dat de zangeres in 2015 op het Oekraïense schiereiland De Krim is geweest. Dat deel van Oekraïne wordt sinds 2014 bezet door Rusland. Deze trip is tegen de regels die de Oekraïense omroep had opgesteld om deel te nemen aan de voorronde. Om deze reden trekt Alina Pash zich terug en zal dus niet te zien zijn tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival.

Ik wil deze virtuele oorlog en haat niet. De belangrijkste oorlog is nu de buitenlandse die in 2014 naar mijn land kwam. Ik wil geen deel meer uitmaken van dit vuile verhaal. Met pijn in het hart trek ik mijn kandidatuur als vertegenwoordiger van Oekraïne op het Eurovisie Songfestival in. Ik wil iedereen bedanken die mij steunt en helpt, die mijn lied en de belangrijke boodschap hoort en niet deroddels over mij. Dank u! Het verhaal gaat verder met jou en het is aan ons om te beslissen wat het zal zijn.

De terugtrekking van Alina werd bevestigd door de Oekraïense omroep UA:PBC.

Oekraïne op het Eurovisiesongfestival.

Oekraïne maakte zijn debuut op het Eurovisiesongfestival in 2003. Een jaar later was het al prijs en kon Ruslana het Eurovisiesongfestival winnen met het nummer Wild Dances. Het land groeide uit tot één van de succesvolste van het festival en kon elk jaar zich kwalificeren voor de finale. Op het Eurovisiesongfestival 2016 kon Oekraïne voor de tweede maal winnen met Jamala en 1994. In 2022 won Oekraïne voor de derde maal het festival. Door de oorlog met Rusland zal het Eurovisiesongfestival in 2023 georganiseerd worden in het Verenigd Koninkrijk.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.