Albanië| Resultaten halve finales Festivali i Këngës.

De afgelopen twee dagen werden er in de Congreszaal van Tirana de twee halve finales gehouden van Festivali i Këngës. Een professionele vakjury selecteerde twaalf kandidaten die door stoten naar de finale van morgen, zondag 22 december. In de jury zaten naast Albanese leden ook Christer Björkman (ESC 1993 en producer van Melodifestivalen), Dimitris Kontopoulus (Grieks liedjesschrijver) en Felix Bergsson (hoofd van de IJslandse delegatie).
Finalisten Festivali i Këngës.

Albërie Hadërgjonaj – Ku ta gjej dikë ta dua
Arilena Ara – Shaj
Bojken Lako – Malaseen
Elvana Gjata – Me tana
Era Rusi – Eja merre
Gena – Shqiponja e lirë
Kamela Islamaj – Më ngjyros
Olta Boka – Botë për dy
Robert Berisha – Ajo nuk është unë
Sara Bajraktari – Ajër
Tiri Gjoci – Me gotën bosh
Valon Shehu – Kutia e Pandorës

Door op de titels van de nummers te klikken kan je het nummer (her)beluisteren. Morgen, zondag 22 december is er de finale. De winnaar mag Albanië vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.


Albanië op het Eurovisiesongfestival


Naar Balkannormen maakte Albanië zijn debuut laat op het Eurovisiesongfestival. Terwijl buurlanden zoals Griekenland en de ex-Joegoslavische landen al deelnamen sinds de jaren ’70 kwam het debuut pas in 2004. Het werd met een zevende plaats wel een sterk debuut. Het beste resultaat van Albanië werd behaald in 2012 toen Rona Nishliu de ene hoge noot na de andere zong met haar nummer Suus. In Tel Aviv werd Albanië vertegenwoordigd door Jonida Maliqi. Met haar inzending Ktheju tokës behaalde ze een zeventiende plaats.


Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.