🇺🇦 Al meer dan 100 inzendingen voor Oekraïense voorronde.

🇺🇦 Al meer dan 100 inzendingen voor Oekraïense voorronde.

De Oekraïense openbare omroep UA:PBC heeft meer informatie gegeven over hun voorronde voor het Eurovisiesongfestival 2023.

Binnen tien dagen lopen de inschrijvingen af voor Vidbir 2023. Op dit moment heeft de omroep 106 inzendingen binnengekregen.

Oekraïne moet in het Groot-Brittannië worden vertegenwoordigd door een coole artiest en een helder nummer. Dit is een unieke kans en eer om ons land te vertegenwoordigen in zo’n moeilijke tijd, om onze boodschap aan de wereld over te brengen, om aandacht te vragen voor onze muziek en cultuur. Aan iedereen met wie we al communiceren, en aan iedereen die nog aan het nadenken en twijfelen is, LET’S GO!

Dmytro Shurov, voorzitter nationale voorronde

Door de oorlog die in het land woedt zal Vidbir 2023 gehouden worden op 17 december 2022 vanuit het Maidan Nezalezhnosti metrostation in Kiev. De winnaar zal gekozen worden door een combinatie van kijkers en een vakjury. De vakjury zal trouwens gekozen worden door de kijkers.

Oekraïne op het Eurovisiesongfestival.

Oekraïne maakte zijn debuut op het Eurovisiesongfestival in 2003. Een jaar later was het al prijs en kon Ruslana het Eurovisiesongfestival winnen met het nummer Wild Dances. Het land groeide uit tot één van de succesvolste van het festival en kon elk jaar zich kwalificeren voor de finale. Op het Eurovisiesongfestival 2016 kon Oekraïne voor de tweede maal winnen met Jamala en 1994. In 2022 won Oekraïne voor de derde maal het festival. Door de oorlog met Rusland zal het Eurovisiesongfestival in 2023 georganiseerd worden in het Verenigd Koninkrijk.

📷: Corinne Cumming (EBU)

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.