The Road to Stockholm (19): Frankrijk

In The Road to Stockholm stellen wij vandaag de inzending van Frankrijk aan u voor. Frankrijk is één van de stichtende leden van het Eurovisiesongfestival in 1956. Vooral in de beginjaren van het festival was Frankrijk populair. De laatste jaren zijn de Franse resultaten rampzalig. De Franse omroep gooide dit jaar het roer (nog eens) om.

The Road to Stockholm
De Franse zender France 2 opende eind september zijn procedure om een kandidaat te zoeken. 280 mensen wouden Frankrijk vertegenwoordigen in Stockholm maar intern werd Amir aangeduid met het nummer J’ai Cherche. Hij meldde het nieuws zelf via zijn Twitteraccount. Van opleiding is hij een tandarts tot zijn deelname aan Idool in Israël. Twee jaar geleden werd hij derde in The Voice of France en zo was hij ook gelanceerd in Frankrijk. J’ai Cherche is geschreven door Amir Haddad, Nazim Khaled en Johan Errami.

In welke halve finale treedt Frankrijk aan?
Door de grote financiële bijdrage van Frankrijk aan het Eurovisiesongfestival heeft het land recht op een finaleplaats. Frankrijk stemt wel mee tijdens de eerste halve finale op dinsdag 10 mei 2016.

Twittervraag


Maakt Frankrijk kans om het festival te winnen?
Voor het eerst in jaren maakt Frankrijk kans om het Eurovisiesongfestival te winnen. De Franse omroep heeft de keuze gemaakt voor een zeer fris te sturen die in twee talen gezongen wordt. Ook de bookmakers staan er al wild van maar dat lees je morgen in een nieuwe De Bookmakers

The Road to Stockholm
Gisteren: Oostenrijk
Vandaag: Frankrijk
Morgen: Verenigd Koninkrijk

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.