12 punten voor Ben Dolic uit Duitsland.

12 punten voor Ben Dolic uit Duitsland.

Land| Duitsland
Kandidaat| Ben Dolic
Lied| Violent Thing
Tekst & Muziek| Borislav Milanov, Peter St. James, Dag Lundberg, Jimmy Thorén en Connor Martin

Onze reeks The Road to…, waarin we alle kandidaten voor het Eurovisiesongfestival voorstellen komt er door de afgelasting van het festival dit jaar niet. Om toch de kandidaten wat te eren is er vanaf zondag 5 april de reeks 12 punten voor… We gaan dit in alfabetische volgorde doen en we zijn aanbeland bij Duitsland.

De Duitse openbare omroep NDR besloot om dit jaar geen nationale voorronde met verschillende kandidaten te houden maar de kandidaat en het nummer intern te selecteren. Op donderdag 27 februari werd in de namiddag Ben Dolic met het nummer Violent Thing gepresenteerd als de Duitse kandidaat voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

Benjamin Dolić is geboren in de Sloveense hoofdstad Ljubljana en raakte in het land bekend toen hij deelnam aan Slovenija ima talent, de Sloveense versie van Got talent. Hij kon er de halve finales bereiken. Enkele jaren later, toen was de zanger 17 jaar zat hij in de boysband D Base. Zijn doorbraak bij de Duitsers kwam er in 2018 toen hij deelnam aan The Voice of Germany, hij werd tweede. Begin 2020 werd bekend dat de zanger Duitsland mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Door de coronacrisis werd het festival afgelast. Het is niet bekend of Ben de kans krijgt om volgend jaar naar het Eurovisiesongfestival mag.

Elke dag stellen wij een kandidaat voor die zou deel hebben genomen aan het Eurovisiesongfestival 2020:
Albanië · Armenië · Australië · Azerbeidzjan · België · Bulgarije · Cyprus · Denemarken · Duitsland · Estland · Finland · Frankrijk · Georgië · Griekenland · Ierland · IJsland · Israël · Italië · Kroatië · Letland · Litouwen · Malta · Moldavië · Nederland · Noord-Macedonië · Noorwegen · Oekraïne · Oostenrijk · Polen · Portugal · Roemenië · Rusland · San Marino · Servië · Slovenië · Spanje · Tsjechië · Verenigd Koninkrijk · Wit-Rusland · Zweden · Zwitserland

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.