12 punten voor Athena Manoukian uit Armenië.

12 punten voor Athena Manoukian uit Armenië.

Land| Armenië
Kandidaat| Athena Manoukian
Lied| Chains On You
Tekst & Muziek| Athena Manoukian en DJ Paco

Onze reeks The Road to…, waarin we alle kandidaten voor het Eurovisiesongfestival voorstellen komt er door de afgelasting van het festival dit jaar niet. Om toch de kandidaten wat te eren is er vanaf zondag 5 april de reeks 12 punten voor… We gaan dit in alfabetische volgorde doen en we zijn aanbeland bij Armenië.

In 2019 werd de kandidaat voor Armenië nog volledig intern gekozen maar Srbuk behaalde zo’n slecht resultaat dat de omroep besloot om de kandidaat van 2020 te selecteren via de wedstrijd Depi Evratesil 2020. Een vakjury selecteerde twaalf kandidaten die deelnamen aan de finale op zaterdag 15 februari. De kijkers beslisten samen met vakjury dat Athena Manoukian Armenië mag vertegenwoordigen met het nummer Chains On You.

Athena Manoukian is een Grieks-Armeense zangeres die opgegroeid is in Griekenland. Haar carrière startte in 2007 toen ze deelnam aan de talentenwedstrijd This Is What’s Missing. Een jaar later wou Athena Griekenland vertegenwoordigen op het junior Eurovisiesongfestival. Met haar lied To Fili Tis Aphroditis werd ze zevende in de nationale voorronde. Haar grote doorbraak kwam er in 2011 met de hit Party Like A Freak die grote ogen gooide in Griekenland en Cyprus. In 2015 werd ze voor het eerst genoemd om Armenië te gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival maar buiten enkele ontmoetingen tussen de Armeense delegatie en haar kwam het niet. In 2020 nam ze deel aan de Armeense voorronde Depi Evratesil. Door haar winst mocht ze het land gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Dit festival werd door de coronacrisis afgelast. De Armeense omroep liet nog niets weten over hun plannen voor het festival in 2021.

Elke dag stellen wij een kandidaat voor die zou deel hebben genomen aan het Eurovisiesongfestival 2020:
Albanië · Armenië · Australië · Azerbeidzjan · België · Bulgarije · Cyprus · Denemarken · Duitsland · Estland · Finland · Frankrijk · Georgië · Griekenland · Ierland · IJsland · Israël · Italië · Kroatië · Letland · Litouwen · Malta · Moldavië · Nederland · Noord-Macedonië · Noorwegen · Oekraïne · Oostenrijk · Polen · Portugal · Roemenië · Rusland · San Marino · Servië · Slovenië · Spanje · Tsjechië · Verenigd Koninkrijk · Wit-Rusland · Zweden · Zwitserland

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.