🇫🇷 Slimane naar Eurovisiesongfestival in Malmö.

🇫🇷 Slimane naar Eurovisiesongfestival in Malmö.

Deze ochtend maakte de Franse openbare omroep France télévisions bekend dat Slimane het land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Malmö.

Dit jaar dus geen nationale voorronde in Frankrijk maar een interne selectie. En die selectie is al rond binnen de omroep. France Télévisions stuurt Slimane naar het Eurovisiesongfestival in Malmö. Het nieuws werd deze ochtend bekend gemaakt tijdens een uitzending op Le7/10 op de Franse radiozender France Inter.

Slimane Nebchi, artiestennaam Slimane is afkomstig uit Algerijnse ouders en woont in de regio van Parijs. Zijn carriere begon met covers via YouTube in 2009. De grote doorbraak kwam er in 2016 toen hij deelnam aan de lokale versie van The Voice. Zijn debuutalbum ‘À bout de rêves’ kreeg dubbel platina en steeg door naar de eerste plaats in de Franse hitparade.

Hierbij houdt het nog niet op want een lied is er ook al. Deze avond zal tijdens het journaal de Franse inzending voor Malmö in première gaan. Mon amour heet het lied en zal voor het eerst te horen zijn rond de klok van 20uur. Deze avond kennen we dus de eerste inzending voor Malmö.

Frankrijk op het Eurovisiesongfestival.

Frankrijk was één van de zeven landen die zijn debuut maakte op het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. Enkel in 1974 en 1982 was het land er niet bij. In totaal kon het land vijfmaal het songfestival winnen met de laatste overwinning in 1977.

📷: FT

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.