Wit-Rusland stuurt Galasy ZMesta naar Eurovisiesongfestival 2021.

Wit-Rusland stuurt Galasy ZMesta naar Eurovisiesongfestival 2021.

De Wit-Russische openbare omroep BTRC heeft zopas zijn kandidaat en inzending voor het Eurovisiesongfestival 2021 bekend gemaakt.

Via een interne selectie werd voor de groep Galasy ZMesta gekozen. Ze zullen het nummer Ya nauchu tebya (I’ll Teach You) zingen. Het is de eerste keer dat Wit-Rusland een nummer volledig in het Russisch zal brengen.

Voor het eerst sinds 2011 wordt de Wit-Russische inzending volledig intern geselecteerd. Via een open selectie melden er zich 50 inzendingen aan bij de omroep waaronder ook ZENA (Esc 2019), KAZKA, CHAKRAS en Vitaly Voronko.

Wit-Rusland neemt deel aan de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival op dinsdag 18 mei 2021.

Wit-Rusland op het Eurovisiesongfestival.

Het land neemt sinds 2004 deel aan het festival en vaak met tegenvallende resultaten. In 2007 behaalde Dmitry Koldun met het nummer Work Your Magic een zesde plaats in de finale. Tot op heden is dit nog steeds het beste resultaat van het land op het festival. Op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv werd het land vertegenwoordigd door ZENA en het nummer Like It. De jonge zangeres kon de finale bereiken en werd daar 24e. In 2020 werd de groep VAL geselecteerd voor het festival met het nummer Da Vidna. Door de coronacrisis ging het festival niet door.

Foto: BTRC

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.