🇧🇪 VRT neemt niet deel aan junior Eurovisiesongfestival.

🇧🇪 VRT neemt niet deel aan junior Eurovisiesongfestival.

VRT keert niet terug naar het Junior Eurovisie Songfestival 2022 in Yerevan, Armenië.

De Vlaamse openbare omroep VRT heeft aan ESCPlus bevestigd dat ze niet terugkeren naar het Junior Eurovisie Songfestival 2022. Ze vertelden de website dat:

We zullen niet deelnemen aan het Junior Eurovisie Songfestival, een paar jaar geleden besloot Ketnet, onze kinderzender, om haar focus te veranderen en een concept te bouwen waarbij de focus ligt op alle deelnemers aan onze lokale competities.
Door ons terug te trekken uit het Junior Eurovisie Songfestival hebben we meer ruimte om al onze kinderen in de schijnwerpers te zetten en een meer diverse groep getalenteerde kinderen aan te trekken.

De VRT trok zich in 2013 terug uit de competitie om een ​​nieuwe show voor jonge artiesten in België te lanceren. De RTBF, de Waalse openbare omroep nam in 2004 en 2006 deel maar trok zich door tegenvallende kijkcijfers terug van de wedstrijd.

België nam tussen 2003 tot 2012 deel aan het Junior Eurovisiesongfestival. Ons land was gastheer van de wedstrijd van 2005 in de stad Hasselt meer bepaaldd in de Ethias Arena.

Het beste resultaat van België werd door Laura Omloop behaald in 2009. Zij werd toen vierde met Zo verliefd (Yodelo).

📷: © REUTERS

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.