VICTORIA met “Growing Up Is Getting Old” naar Rotterdam.

VICTORIA met “Growing Up Is Getting Old” naar Rotterdam.

De Bulgaarse openbare omroep koos intern voor VICTORIA om het land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Vanavond was er op de omroep en via YouTube een concert te zien van de zangeres. Hierin bracht VICTORIA oude en nieuwe nummers en tijdens het concert werd ook bekend gemaakt welk nummer op het podium in Rotterdam te horen zal zijn.

De Bulgaarse delegatie had de keuze tussen zes liedjes (Imaginary Friend, Growing Up Is Getting Old, Dive Into Unknown, Phantom Pain, The Funeral Song en Ugly Cry). Na feedback te hebben gevraagd aan de fans van VICTORIA is de keuze gevallen op het nummer Growing Up Is Getting Old.

Het volledige concert kan je hier herbekijken

VICTORIA zal Bulgarije vertegenwoordigen tijdens de tweede halve finale op het Eurovisiesongfestival op donderdag 20 mei 2021.

Bulgarije op het Eurovisiesongfestival.

Bulgarije is een vrij jonge telg op het festival want het land maakte pas in 2005 zijn debuut in Kiev. De eerste jaren behaalde Bulgarije enkel in 2007 de finale. Na een break van twee jaar (2014 en 2015) keerde het tij voor het land. Driemaal kon Bulgarije zich bij de beste landen van het Eurovisiesongfestival rekenen. Op het Eurovisiesongfestival in Lissabon werd Bulgarije vertegenwoordigd door de groep Equinox. Hun inzending Bones eindigde op een veertiende plaats in de finale. Door financiële problemen kon de Bulgaarse omroep BNT niet deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.