Vanavond| Finale van Destino Eurovisión.

Vanavond| Finale van Destino Eurovisión.

Twee weken geleden was Frankrijk het eerste BIG5 land dat zijn inzending voor het Eurovisiesongfestival koos. Vanavond is het de beurt aan het buurland Spanje. De Spaanse omroep selecteerde Blas Canto intern.

De kandidaat werd dus door de omroep intern geselecteerd maar voor het nummer zal men beroep doen op de kijkers. Een vakjury selecteerde met Blas twee inzendingen. De keuze gaat tussen Memoria en Voy a quedarme.

Inzendingen Destino Eurovisión.

Blas Canto zal deze avond de twee inzendingen live brengen.  Vanesa Martín, Nia, Andrés Suárez, Cepeda, Roi, Pastora Soler (Esc 2012) en Edurne (Esc 2015) zullen een gastoptreden doen.

Destino Eurovisión start om 22u00 en wordt gepresenteerd door Tony Aguilar, Julia Varela en Víctor Escudero.

Spanje op het Eurovisiesongfestival

Vanaf 1961 neemt Spanje onafgebroken deel aan het Eurovisiesongfestival en kon het festival winnen in 1968 met het lied La, la, la gezongen door Massiel en een jaar later met Salomé’s Vivo Vantando. Sinds 1999 is Spanje een van ‘BIG Five’ landen en is het hiermee rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Voor Spanje is dit geen goede zaak want hun inzendingen eindigen meestal onderaan. De laatste tien jaar kon enkel Pastora Soler (2012) en Ruth Lorenzo (2014) een plekje bij de beste tien kandidaten behalen. In Rotterdam eindigde Spanje 24e op 26 deelnemers. Blas Cantó kreeg voor zijn inzending Voy a quedarme amper 6 punten.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.