Vanavond| Eerste halve finale Festival da Canção.

Vanavond| Eerste halve finale Festival da Canção.

De Portugese omroep RTP start vanavond met zijn zoektocht naar een kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. Via de wedstrijd Festival da Canção krijgen de Portugezen keuze tussen twintig artiesten en inzendingen.

Deze avond is er de eerste halve finale met tien kandidaten. Een vakjury (50%) mag samen met de kijkers (50%) beslissen welke vijf kandidaten doorgaan naar de finale.

Startvolgorde eerste halve finale Festival da Canção

  1. The Black MambaLove Is on My Side
  2. Valéria Na mais profunda saudade
  3. mema. – Claro como água
  4. Nadine Cheguei aqui
  5. Miguel MarôcoGirassol
  6. Fábia Maia Dia lindo
  7. Irma Livros
  8. Karetus & Romeu BairosSaudade
  9. Sara AfonsoContramão
  10. IAN Mundo

In de eerste halve finale treden tien kandidaten aan. Vijf van hen zullen doorstoten naar de finale. Die keuze wordt gemaakt door een vijfkoppige vakjury en de kijkers.

De eerste halve finale van Festival da Canção wordt gepresenteerd door Jorge Gabriel en Sónia Araújo. Vanaf 22u00 is de wedstrijd te bekijken op RTP1.

Portugal op het Eurovisiesongfestival.

Portugal neemt sinds 1964 deel aan het Eurovisiesongfestival maar debuteerde slecht bij de allereerste editie met geen enkel punt. Het land behaalde meestal teleurstellende resultaten. In 2017 kon Salvador Sobral het Eurovisiesongfestival winnen met het nummer Amar pelos dois. Tijdens de vorige editie van het festival kon Conan Osíris de finale niet bereiken met Telemóveis. In 2020 kon Elisa Festival da Canção winnen met Medo de sentir, door het coronavirus kon ze haar land niet vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.