Spaanse kandidaat 2022 wordt gekozen via nationale voorronde vanuit Benidorm.

Spaanse kandidaat 2022 wordt gekozen via nationale voorronde vanuit Benidorm.

De Spaanse openbare omroep RTVE, de regering van Valencia en de gemeente Benidorm hebben vandaag de pers bijeengeroepen om hun plan uit de doeken te doen.

Het Benidorm International Song Festival zal volgend jaar zijn comeback maken en zal worden gebruikt om een artiest te selecteren die Spanje zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Italië. De wedstrijd zal begin 2022 gehouden worden en zal bestaan uit twee halve finales en één finale. Alles zal live te zien zijn bij de openbare omroep.

Benidorm International Song Festival bestaat (met tussenpozen) sinds 1959 en is gebaseerd op het beroemde SanRemo festival in Italië, dat ook dienst doet als voorronde voor het Eurovisiesongfestival.

RTVE ziet het groots en wil van de wedstrijd een uithangbord maken voor de Spaanse muziek. De directeur van de omroep hoopt alvast dat er gevestigde artiesten en professionals deelnemen aan de wedstrijd. José Manuel Pérez Tornero laat zich ook ontvallen dat het doel in Italië winnen is.

Binnen enkele dagen maakt de omroep het volledige concept bekend en de regels om zich in te schrijven voor de wedstrijd.

Spanje op het Eurovisiesongfestival

Vanaf 1961 neemt Spanje onafgebroken deel aan het Eurovisiesongfestival en kon het festival winnen in 1968 met het lied La, la, la gezongen door Massiel en een jaar later met Salomé’s Vivo Vantando. Sinds 1999 is Spanje een van ‘BIG Five’ landen en is het hiermee rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisiesongfestival.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.