Sara James voor Polen naar junior Eurovisiesongfestival 2021 met “Somebody”

Sara James voor Polen naar junior Eurovisiesongfestival 2021 met “Somebody”

Na Nederland gisteravond kiest vandaag Polen zijn kandidaat voor het junior Eurovisiesongfestival 2021. De keuze ging tussen drie kandidaten.

De drie kandidaten werden afgelopen zondagen geselecteerd tijdens de voorrondes van Szansa na Sukces. Toen had enkel de vakjury het beslissingsrecht maar vandaag werd ook rekening gehouden met de mening van de kijkers. In de finale bestond de vakjury uit Konrad Smuga, Grzegorz Urban en Anna Cyzowska-Andura. Tijdens de finale van Szansa na Sukces kregen we voor het eerst ook hun liedje te horen voor het junior Eurovisiesongfestival.

Sara Egwu-James kon de wedstrijd winnen met het nummer Somebody. Zij was trouwens één van de topfavorieten om de wedstrijd te winnen na haar deelname aan The Voice Kids.

Resultaten Szansa na Sukces

  1. Sara Egwu-James – Somebody (10)
  2. Miłosz Świetlik Skierski – Open Wide (4)
    Marysia Stachera – One World of Colors (4)

Sara Egwu-James zal Polen vertegenwoordigen tijdens het junior Eurovisiesongfestival op zondag 19 december vanuit La Seine Musicale in Parijs, Frankrijk.

Polen op het junior Eurovisiesongfestival.

Polen debuteerde op het allereerste junior Eurovisiesongfestival in 2003. Na twee jaar, en tweemaal op de laatste plaats te zijn geëindigd trok de omroep zich terug. Pas in 2019 maakte Polen zijn comeback en won sindsdien tweemaal de wedstrijd. In 2018 met Roksana Węgiel en haar nummer Anyone I Want to Be en een jaar later met Superhero, gezongen door Viki Gabor. In 2020 werd Ala Tracz negende met I’ll Be Standing.

Fotocredits: TVP | Bron: TVP2

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.