San Marino had problemen tijdens juryfinale en tekent protest aan.

San Marino had problemen tijdens juryfinale en tekent protest aan.

Er waren gisteravond problemen tijdens de vakjury-uitzending van de finale van het Eurovisiesongfestival bij San Marino. Hiervoor heeft de omroep formeel protest ingediend.

Tijdens de juryshow van afgelopen nacht had San Marino te kampen met technische problemen, waardoor de veiligheid van de artiesten van het land in gevaar kwam. Het platform waarop de zangeres haar optreden begint, hield niet op met draaien, waardoor Senhit en haar dansers van het bewegende platform moesten springen.

“Het metalen platform draait snel op een hoogte van enkele tientallen centimeters. In beweging komen brengt ernstige risico’s met zich mee, waaronder de mogelijkheid om geslagen te worden en over de grond te worden gesleept ”

Parole Dintorni

Bovendien beweert de delegatie dat de algehele prestatie zal worden beïnvloed doordat de artiesten en dansers afgeleid werden door het technische probleem. De omroep van San Marino stelde zijn artiesten voor om zich uit de competitie terug te trekken, waardoor ze hun eigen veiligheid boven deelname konden stellen, maar het aanbod werd afgewezen.

EBU Executive Supervisor Martin Österdahl reageerde op de klacht en zal deze serieus behandelen. De directeur van RTV hoopt dat de problemen op tijd worden opgelost voor de grote finale van vanavond. Hij zal de repetitie van de familieshow van de middag bijwonen om ervoor te zorgen dat het probleem voor de liveshow wordt opgelost.

Senhit en Flo Rida zal San Marino vertegenwoordigen als 26e vanavond.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.