RotterdamLIVE| Tweede repetitie van Zwitserland.

RotterdamLIVE| Tweede repetitie van Zwitserland.

De Zwitserse openbare omroep SRF selecteerde de jonge Gjon’s Tears intern om het land te vertegenwoordigen met het nummer Tout l’universe. Hij behoort tot één van de topfavorieten voor dit Eurovisiesongfestival, volgens de bookmakers (lees meer).

De Zwitserse inzending staat als een huis dat een zware storm kan verdragen. Het is gewoon af. Gjon’s Tears staat op een wit platform in een zwart kostuum met subtiele zilveren patronen. Die patronen worden heel goed opgevangen door het licht.

De piano is thuis gebleven maar het is dus vervangen door een groot wit platform dat uit verschillende delen bestaat. In het tweede deel van het nummer gaan de stukken uiteen. Als achtergrond wordt een soort van donkere melkweg gecreëerd en blijft allemaal heel mysterieus. Bij de laatste run van de repetitie werd ook rook toegevoegd wat het volledig af maakt.

Gjon zelf, zingt tijdens deze eerste repetitie de pannen van het dak en doet tijdens de act ook verschillende bewegingen. Soms lijken de bewegingen zelfs op moderne dans. Het is een moeilijke combinatie die hij wel kan beheersen.

Zoals al gezegd staat de Zwitserse inzending als een huis en dit is zeker een kanshebber op de overwinning. Dit staat zeker in de finale.

Procentuele kans om door te stoten naar de finale:

Bookmakers94%
12Points95%

Lees ook

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.