Nog 3 dagen: Servië & Montenegro

Het aftellen is nu echt begonnen want binnen vier dagen weten wij wie het 12de Junior Eurovisiesongfestival heeft gewonnen. Tot die tijd stellen wij elke dag twee kandidaten aan U voor. Vandaag trekken wij naar de Balkan met Servië & Montenegro.

Servië

Servië is één van de landen die een comeback maken op het festival. Na drie jaar afwezigheid zien we opnieuw een Servische kandidaat verschijnen op het podium. Op 2 september melde de openbare omroep dat het zijn inzending intern gaat kiezen. De keuze viel op Emilija Djonin die Servië zal vertegenwoordigen met het nummer “Svet u mojim ocima”.


Kan Servië het Junior Songfestival winnen? 
Neen, de wedstrijd zit al vol met ballades die van een beter niveau zijn als dat van Servië. Wat het land misschien wel kan helpen is dat er veel bevriende buurlanden aanwezig zijn op het festival.

De geschiedenis van Servië

Servië nam voor het eerst deel in 2005 als onderdeel van Servië & Montenegro. Als onafhankelijk land nam Servië in 2006 voor het eerst deel. Bij hun eerste deelname behaalde het land een mooie vijfde plaats. Een jaar later en in 2010 deed het land nog beter met een derde plaats. In 2011 besloot Servië om een paar jaar zijn kat te sturen naar het festival. Gelukkig zien we Servië dit jaar een comeback maken.


Montenegro

Op 18 juli kregen we te horen van de Montenegrijnse openbare omroep dat het in 2014 voor het eerst een kandidaat zal sturen naar het Junior Eurovisiesongfestival. De keuze werd intern genomen en viel op het duo Maša Vujadinović & Lejla Vulić en het nummer “Budi dijete na jedan dan”. 

Kan Montenegro het Junior Songfestival winnen? 
Neen, als wij de algemene toon in Europa horen zien wij dit nummer eerder onderaan de rangschikking eindigen. Het nummer mist een kinderlijke presence, die wel nodig is voor een kinderwedstrijd.

De geschiedenis van Montenegro

2014 wordt het debuutjaar van Montenegro. Toen het nog een land vormde met Servië zagen we Servië & Montenegro éénmaal deelnemen op het Junior Eurovisiesongfestival in 2005. Filip Vučić was Montenegrijn en was de inzending voor het land. Het behaalde een dertiende plaats en 29 punten.

Morgen: Italië & San Marino
Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.