Nog 23 dagen: Malta

Nog slechts 23 keer slapen en dan is de dag aangekomen voor de eerste halve finale. Tot die tijd zullen we elke dag vooruitblikken door Ć©Ć©n land in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag zullen we het kleine eiland Malta verder bespreken.
Reeds in augustus maakte de omroep bekend dat ze zouden deelnemen aan het festival. GeĆÆnteresseerden konden zich direct inschrijven en uit alle inzendingen selecteerde men 48 artiesten voor een live-auditie. Daaruit koos een jury 20 kandidaten die mochten meedoen met de halve finale.

In de finale bleven er uiteindelijk nog 14 over. De winnaar werd gekozen door een combinatie van jury en televoting.
Uiteindelijk won Amber met haar lied Warrior.


Amber is een 23 jarige zangeres uit Kalkara, Malta. Ze is geen onbekende voor de echte songfestivalfans. Vanaf 2011 nam ze elk jaar deel aan de voorronde in het land en haalde telkens de finale. In 2012 was ze backing zangeres bij Kurt Calleja in Baku.
Kan Malta het festival winnen?
Ja en neen, want de meningen over dit lied lopen zeer verdeeld. Er worden veel vergelijkingen tussen dit lied en het ander Warrior-lied van Georgiƫ. Als we kijken naar de bookmakers dan zien we dat het een dubbeltje op zijn kant wordt. Ze zien dit lied als tiende naar de finale gaan.

De geschiedenis van Malta
Het land nam voor het eerst deel in 1971, maar men eindigde onmiddellijk laatste. Tussen 1976 en 1990 namen ze niet deel, maar sindsdien wel altijd. Hun beste prestatie was in 2002 & 2005 met een tweede plaats.


Het startnummer 5
Amber moet starten als vijfde in de tweede halve finale. Tot 2012 wisten maar 2 landen zich te kwalificeren, echter in 2013 & 2014 wist men altijd de finale te behalen.


Morgen: Azerbeidzjan
Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.