Nog 19 dagen: Montenegro

Nog slechts 19 keer slapen en dan is de dag aangekomen voor de eerste halve finale. Tot die tijd zullen we elke dag vooruitblikken door Ć©Ć©n land in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag zullen we een vrij nieuw land bespreken namelijk Montenegro.

Begin september werd duidelijk dat het land opnieuw zou deelnemen aan het festival en in oktober raakte bekend dat men opnieuw zou kiezen via een interne selectie.
Eind oktober werd reeds bekend dat Knez zijn land zou vertegenwoordigen. In maart 2015 werd zijn lied voorgesteld namelijk Adio.
Knez startte zijn muzikale carriĆØre toen hij zes jaar oud was. In 1992 besliste hij om solo verder te gaan en nam hij enkele albums op.
In 2004 & 2008 probeerde hij zijn land ook al te vertegenwoordigen, echter zonder succes.
Kan Montenegro het festival winnen?
Neen want hoewel de meesten het geen slecht lied vinden, zien ze er zeker geen winnaar in en zelfs geen finaleplaats.
Als we kijken naar de bookmakers dan zien we dat ze deze mening deelden. Ze zouden op een 13de plaats eindigen in de halve finale, dus geen evenaring van vorig jaar.

De geschiedenis van Montenegro
Het land nam voor de eerste keer deel in 2007, het jaar nadat het land afgescheurd was van ServiĆ«. In tegenstelling tot hen is het land geen hoogvlieger. In 2014 was het nog maar de eerste keer dat het land de finale wist te bereiken, waar men 19de werd.

Het startnummer 4
Knez moet als vierde aantreden in de tweede halve finale. Echter wist minder dan de helft van de inzendingen de finale te bereiken vanop deze plek. Of het Knez wel zou lukken, valt nog af te wachten.

Morgen: Duitsland
Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.