Manizha wint Russische voorronde met “Russian Woman”.

Manizha wint Russische voorronde met “Russian Woman”.

Deze avond hield de Russische openbare omroep Channel One hun nationale voorronde voor het Eurovisiesongfestival 2021. Aan de wedstrijden deden drie kandidaten mee.

Little Big mocht de wedstrijd openen met hun inzending Uno, de Russische inzending van 2020. In onderling overleg met de omroep heeft de groep besloten om dit jaar niet deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival.

Om deze reden werd snel snel nog een nationale voorronde georganiseerd met drie kandidaten. De Russische kijkers kregen het unanieme recht om een winnaar aan te duiden. Ze kozen voor Manizha met het nummer Russian Woman.

Resultaten «Евровидение 2021». Национальный отбор. Прямой эфир

  1. Manizha Russian Woman (39,7%)
  2. #2Mashi Bitter Words (35,7%)
  3. Therr MaitzFuture Is Bright (24,6%)

Rusland neemt deel aan de eerste halve finale op dinsdag 18 mei 2021.

Rusland op het Eurovisiesongfestival.

Rusland debuteerde op het Eurovisiesongfestival 1994 met Joeddiph en het nummer Vetsjni stranik. Met een negende plaats begon Rusland goed op het festival. Op de 22 deelnames dat Rusland deelnam aan het festival kon het 9 maal de top drie behalen. In 2008 werd Rusland eerste met Dima Bilan. Op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv werd het land vertegenwoordigd door Sergej Lazarev. Zijn inzending Scream werd derde.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.