🇵🇹 Kandidaten en liedjes Festival da Canção 2022 bekend.

🇵🇹 Kandidaten en liedjes Festival da Canção 2022 bekend.

De Portugese omroep RTP heeft vandaag de twintig kandidaten en liedjes bekend gemaakt die zullen deelnemen aan Festival da Canção 2022.

Via twee halve finales en een finale kiest Portugal zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. Uit elke halve finale zal de beste vijf kandidaten geselecteerd worden voor de finale.

Eerste halve finale: zaterdag 05 maart 2022

Tweede halve finale: maandag 07 maart 2022

De halve finales vinden plaats vanuit de RTP Studios in Lissabon. Sónia Araújo en Jorge Gabriel zullen de eerste halve finale presenteren. De tweede halve finale zal plaatsvinden op de verjaardag van de omroep en zal gepresenteerd worden door Tânia Ribas de Oliveira en José Carlos Malato. Filomena Cautela en Vasco Palmeirim staan dan weer in voor de presentatie van de finale.

Portugal op het Eurovisiesongfestival.

Portugal neemt sinds 1964 deel aan het Eurovisiesongfestival maar bij hun debuut strandde het al direct onderaan met nul punten. Ook de jaren daarna stelde Portugal vaak telleur. In 2017 volgde er de eerste top vijf notering en direct ook de allereerste winst dankzij Salvador Sobral en het nummer Amar pelos dois. The Black Mamba mocht in Rotterdam de Portugese eer vertegenwoordigen. Hun Love Is On My Side eindigde op een twaalfde plaats met 153 punten.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.