Vandaag| 01 maart 2023.

Vandaag| 01 maart 2023.

Een nieuwe maand start vandaag. Binnen enkele weken kennen we alle inzendingen voor het Eurovisiesongfestival 2023. Vandaag maken we alvast kennis met de Nederlandse inzending en de voorronde in Servië start.

Een overzicht:

19u15 🇳🇱 Bekendmaking inzending Mia & Dion
21u00 🇷🇸 Eerste halve finale Pesma za Evroviziju

19u15 🇳🇱 Bekendmaking inzending Mia & Dion

Nederland stuurt dit jaar Mia & Dion naar het Eurovisiesongfestival. Zowel de artiesten als het lied zijn intern geselecteerd door een jury van AVROTROS. Gisteren raakte bekend dat het lied waarmee Mia & Dion naar Liverpool trekken Burning Daylight heet. De bekendmaking van het lied zal gebeuren tijdens Khalid en Sophie op NPO1, Wout2day op NPO Radio 2 en YouTube om 19u15.

Vanavond is er een kleine documentaire te zien van het duo op YouTube.

21u00 🇷🇸 Eerste halve finale Pesma za Evroviziju

De Servische openbare omroep RTS start vanavond met hun zoektocht naar een kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. Met de wedstrijd Pesma za Evroviziju hoopt de Servische omroep het beter te doen dan vorig jaar. In de eerste halve finale nemen er zestien kandidaten deel. Een combinatie van kijkers (50%) zal samen met een vakjury (50%) de acht beste inzendingen kiezen. Deze mogen acht artiesten mogen aantreden in de finale van zaterdag.

Startvolgorde eerste halve finale Pesma za Evroviziju

  1. Mattia Zanatta – Novi svet
  2. Adem Mehmedović – Osmeh
  3. Nadja – Moj prvi ožiljak na duši
  4. Tijana Dapčević – Mamim
  5. Princ – Cvet sa istoka
  6. Filip Baloš – Novi plan drugi san
  7. Filip Žmaher – Čujemo se sutra
  8. Luke Black – Samo mi se spava
  9. Angellina – Lanac
  10. Empathy Soul Project – Indigo
  11. Stefan Shy – Od jastuka do jastuka
  12. Hercenšlus – Vremenska zona
  13. Savo Perović – Presidente
  14. Igor Stanojević – Iza duge
  15. Boris Subotić – Nedostupan
  16. Chegi & Braća Bluz Bend – Svadba ili kavga

De eerste halve finale is te bekijken vanaf 21u00 via deze livestream.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.