🇸🇮 Joker Out! met “Carpe Diem” naar Liverpool.

🇸🇮 Joker Out! met “Carpe Diem” naar Liverpool.

De Sloveense openbare omroep RTVSLO koos ervoor om dit jaar hun kandidaat voor het Eurovisiesongfestival volledig intern te selecteren.

Al heel snel werd duidelijk dat de omroep gekozen heeft voor de band Joker Out! en vandaag ging hun lied Carpe Diem in premiere.

Wie is Joker Out?

Joker Out is één van de beroemdste bands van Slovenië en kende zijn ontstaan in 2016. De groep bestaat uit Bojan Cvjetićanin, Nace Jordan, Jure Maček, Kris Guštin en Jan Peteh. Hun eerste optreden was tijdens het Festival na gaju in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Pas in 2021 kwam hun debuutalbum Umazane misli uit, gevolgd door een tweede album Demons in 2022. Beide albums waren een schot in de roos in de Sloveense muziekwereld. Het hoofddoel in 2023 is natuurlijk het Eurovisiesongfestival waar ze intern voor zijn geselecteerd door de nationale omroep. Met het lied Carpe Diem zullen ze aantreden in Liverpool.

Slovenië zal aantreden tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival op donderdag 11 mei 2023.


Slovenië op het Eurovisiesongfestival.

Het land in de Balkan, Slovenië neemt sinds 1993 deel aan het Eurovisiesongfestival. In totaal nam het vijfentwintig keer deel aan het festival. Het beste resultaat van Slovenië werd in 1995 en 2001 behaald met een zevende plaats.

📷: Katja Kodba / RTV Slovenia

Share

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.